Echografie
Ster Fysio Coumans Maastricht

Echografie ofwel MSU (Musculo Skeletal Ultrasound geeft je toegevoegd inzicht bij het onderzoek en de evaluatie van de klachten van jouw patiënt. De zekerheid van jouw diagnose wordt betrouwbaarder, waardoor we betere keuzes kunnen maken voor het fysiotherapeutisch behandelplan. Echografie toont de structuren, waardoor je het beleid van de behandeling kunt optimaliseren. En de patiënt; die krijgt duidelijkheid!

Echografie kan alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde fysiotherapeuten, maar het is géén vervanging van de echodiagnostiek zoals bijvoorbeeld in het ziekenhuizen wordt gedaan. De echotherapeut mag alleen een fysiotherapeutische werkdiagnose stellen.

Ster Fysio Coumans beschikt over geavanceerde echoapparatuur. Het gebruik van de echografie heeft als doel de klacht of schade aan het weefsel zichtbaar te krijgen en kan mede bepalend zijn of een behandeling met shockwave geïndiceerd is of dat een reguliere fysiotherapeutische behandeling nodig is.

Ook kan de effectiviteit van de behandeling door middel van de echografie in beeld gebracht worden. Door regelmatig het genezingsproces in beeld te brengen, zullen vorderingen zichtbaar worden en kan het behandelplan eventueel bijgesteld worden. Indien nodig zal de behandelaar overleg hebben met de huisarts of medisch specialist over de bevindingen.

Sterfysio Coumans Maastricht

Beter worden, Gezond zijn

Beter worden, Gezond zijn, daar ligt onze kracht!
Jou bewegen, jou in beweging houden!

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandSter Fysio Coumans is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Sinds ik in December 2011 een nieuwe heup kreeg en bij fysio Coumans in revalidatie ging ben ik er nooit meer weggegaan. Ik ben inmiddels 86 en ga nog steeds twee x p.w. ‘trainen’. Mijn krachten nemen nu af maar zonder hun goede begeleiding zou dit al jaren eerder zijn gebeurd. Ten zeerste aan te bevelen!

Corry van Lith

Peter Koumans: mijn rots in de branding. Houdt mij al jaren ‘in werking’! Makkelijk en flexibel in afspraken.

Sjoerdje Elderenbos Smeets

Gelukkig hebben we Peter anders hadden mijn voetbalschoenen al lang aan de kapstok gehangen

Helcole Titze Tillie