Geachte cliënten van Ster Fysio Coumans,

Graag proberen we u up-to-date te houden aangaande de huidige ontwikkelingen en beleid welke wij binnen onze praktijk hanteren betreffende het Coronavirus (COVID-19). Op 9 maart jl hebben we al informatie geplaatst op onze website waarbij we ook websites deelden van het RIVM met de laatste nieuwe ontwikkelingen (https://sterfysio.nl/corona-virus-informatie-ster-fysio-coumans-maastricht/).

Maar door nieuwe ontwikkelingen in het landelijke beleid, willen wij u nogmaals (uitgebreider) informeren. Voor ons is het hoofddoel dat uw veiligheid en vertrouwen in ons centraal staan!

Vanwege het Coronavirus (COVID-19) gelden vanaf heden de volgende regels bij ons in de praktijk:

 • Stel uw bezoek aan Ster Fysio Coumans uit als:
  • U recentelijk griepachtige symptomen heeft zoals hoesten/niezen en/of kortademigheid.
  • U in de afgelopen dagen in een risicogebied voor COVID-19 was.
  • U contact had met een bewezen Corona (COVID-19) patiënt.

Vragen:

 1. Gaan de behandelingen door en kan ik mij nog steeds aanmelden? Ja! Hoewel de vestigingen bij Fit For Free (Francisus Romanusweg 60) als Basic Fit (Porseleinstraat 3) door het beleid van de overheid vanaf 15 maart zijn gesloten, bent u als (nieuwe) client nog steeds welkom in onze praktijk op Clavecymbelstraat 72 (Caberg). We volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en GGD en staan dagelijks in contact met deze instanties. Daarnaast gebruiken wij ons gezond verstand om het besmettingsgevaar tot minimaal terug te brengen. Wij gaan er daarom ook vanuit dat u bij (milde) verkoudheidsklachten zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of bij verhoging vanaf 38 graden thuis te blijven en de afspraak te annuleren en/of te verzetten.
 2. Voor uw en onze hygiëne verzorgt normaliter Ster Fysio Coumans uw handdoek, maar misschien is het beter om uw eigen handdoek mee te nemen.
 3. Op dit moment maken wij gebruik van extra desinfectie. De fysiotherapeuten en interieurverzorger/ – ster zullen de deurklinken en behandeltafels extra reinigen. Op grond van informatie van het RIVM is het bekend dat het virus maximaal 10 minuten een risico vormt op metalen oppervlakken zoals deurklinken of tafels. In dat kader nemen wij als praktijk de voorzorgsmaatregelen om per heden geen hoeslaken over de behandelbanken te gebruiken, zodat desinfectie uit voorzorg per gebruiker standaard wordt.
 4. Wij vragen u om in de wachtkamer afstand te bewaren en/of eventueel in de auto te wachten. Op de Clavecymbelstraat zal behandelkamer 2 worden ingeruimd als alternatieve wachtkamer waarmee we optimale spreiding proberen te creëren.
 5. U wordt uiteraard zodoende 1:1 behandeld om besmetting te reduceren.
 6. Gaan te trainingen door? Groepstraining gaan NIET door, maar individuele trainingen wel! We nemen de RIVM richtlijnen in acht. Er wordt op toegezien dat de apparatuur door iedere cliënt na gebruik wordt gedesinfecteerd en tevens wordt de apparatuur regelmatig door onze collega’s vaker op een dag gedesinfecteerd. Wij hebben een grote oefenzaal waarin voldoende ruimte is om te trainen met voldoende ventilatie.
 7. Komen jullie ook aan huis voor fysiotherapie? Maatwerk staat ten allen tijde centraal en onze fysiotherapie aan huis blijven we verrichten. Bij bovenstaande beschreven gezondheidsklachten van u, komen wij niet en zult u de behandeling moeten annuleren en/of verzetten. U kunt dit aangeven bij uw fysiotherapeut en zal in overleg worden bepaald wat de mogelijkheden zijn.
 8. Hoe gaan jullie om met kwetsbare cliënten? In overleg met de cliënt wordt besloten of de zorg gezien de geldende maatregelingen en adviezen doorgang kan vinden in de praktijk of eventueel aan huis. Als er een aannemelijk risico is, nemen wij als praktijk het besluit dat de afspraak voorlopig wordt geannuleerd en op een ander moment weer kan plaatsvinden. Deze mensen worden persoonlijk door ons benaderd.

Uiteraard respecteren wij ieders wens gezien de risicovolle gezondheid als de afspraak wordt afgezegd.

Het team van Ster Fysio Coumans benadrukt dat we het RIVM advies volgen en er ALLES aan doen om met de huidige stand van zaken u te blijven helpen. Maar we willen natuurlijk ook onze kwetsbare cliënten, u en onze collega’s zo goed als mogelijk beschermen. Voor een verdere verdieping van ons hygiëneprotocol verwijzen wij naar onze website en informatieformulieren in onze praktijken.

Hopende u voldoende te informeren, maar bij vragen zijn ons te raadplegen op 043-7112218.

We vragen uw begrip voor overbelaste telefoonlijnen of vertraagde reactie van onze zijde.

Met vriendelijke groet,

Team Ster Fysio Coumans