Corona update
12 okt 2020

Fysiotherapie Sterfysio Coumans Maastricht

Fysiotherapeuten zijn “zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis”. In de richtlijnen van het RIVM staat niet dat fysiotherapeuten verplicht zijn om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te gebruiken. Echter in het belang van de volksgezondheid, veiligheid van de patiënten (we werken veel met kwetsbare patiënten) en fysiotherapeut, wil Ster Fysio Coumans er alles aan doen om zo vellig mogelijk te kunnen werken.

Vanwege de aangescherpte, nieuwe adviezen van de Overheid / RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/mondkapjes) en het KNGF (Koninklijk Genootschap Fysiotherapie) betreffende het mondkapjes advies inzake COVID-19, gaat het team van Ster Fysio Coumans vanaf vandaag mondkapjes dragen in de praktijk. Een uitzondering hierop kan gemaakt worden voor kinderen tot en met 12 jaar.

Tevens adviseren we aan patienten een mondkapje, zoals gebruikelijk in het openbaar vervoer, te dragen tijdens binnenkomst in de praktijk. Let wel, dit is een advies en géén verplichting!

In de oefenzaal is er voldoende ruimte om de 1,5 meter te kunnen aanhouden en staan er tussen de verschillende trainingstoestellen coronaschermen, waardoor een mondkapje hier niet is verplicht.

Binnenkort maakt de overheid meer bekend over aanvullende details aangaande de adviezen rondom het gebruik van mondkapjes. Het kan dan ook zijn dat wij ons beleid hierdoor (moeten) aanpassen. Houdt onze FB-pagina in de gaten voor de laatste informatie.

Alvast bedankt voor uw medewerking,

Team Ster Fysio Coumans

Beter worden, Gezond zijn, daar ligt onze kracht!
Jou bewegen, jou in beweging houden!

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandSter Fysio Coumans is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Ster Fysio Coumans heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars en we hebben 3 vestigingen in Maastricht, te weten Caberg, Locatie Fit for Free Sportschool Maastricht en locatie Basic Fit Maastricht. Onze locaties bij deze sportscholen zijn we partner van partner van het netwerk Yorbody Fysiotherapie.